• HALÁSZ ÉS FIA MÉRNÖKI IRODA

  Telekegyesítés

  Az egyesítés első lépése a helyi önkormányzattal való egyeztetés, ugyanis a telekalakítási eljárás függ a helyi rendezési tervtől. Az egyeztetés után következik a mi munkánk. A folyamat a következő: a földhivatalból kivesszük a hivatalos digitális állományt. Majd helyszínen mérést végzünk az adott telkeken belül is (kerítés, épületek), a szomszédos telkeknél csak az utcafronti kerítést kell megmérnünk. Ezután elkészítjük a vázrajzot, illetve a leadáshoz szükséges mellékleteket. Az előírt mellékleteket a földhivatal részére leadjuk, ezt egy a földhivatal által átvett, pecsételt példánnyal igazoljuk. A záradékolást követően, eljuttatjuk Önöknek a záradékolt vázrajzokat a telekalakítási dokumentációval együtt, melyeket az ügyfélnek kell a földhivatalba visszavinni és ott befizetni az illetékeket. Ezután indul el maga a telekalakítási folyamat, melynek az utolsó fázisa a bejegyzés, melyről az ügyfél határozatot kap a földhivataltól.

  A munkadíj a vázrajz elkészítésére, ennek záradékoltatására és a telekalakítási dokumentációra vonatkozik. A további ügyintézést nem tartalmazza. Természetesen vállalunk teljeskörű ügyintézést is, ami +20.000-40.000 Ft között mozog. Ez az egész folyamat több hónapot is igénybe vehet.

 • Telekegyesítés ára (bruttó):

  Földhivatali költségek: adatszolgáltatási díj: 6000 Ft/hrsz. minden további földrészlet 1200 Ft /hrsz (0-10 ha)
  Vizsgálati díj: 2.000 Ft 5 földrészletig.
  Illetékek az önkormányzat és a földhivatal felé, ezt a megrendelő fizeti be a záradékolás után:
  Telekalakítási engedélyezésre irányuló elsőfokú eljárás díja: 12.000.- Ft / érintett ingatlan | Szakhatósági állásfoglalás: 3.000 Ft
  Ingatlan-nyilvántartási bejegyzés díja: 6 600 Ft/ érintett ingatlan.